В західних письмових працях про Чай ми иноді зустрічаємося з незначною плутаниною про природу цих категорій. Часто кажуть, що весь чай є єдиним видом, Камелією Китайською (Camellia sinensis), і що всі відмінності груп чаю пов'язані з тим, як його обробляли. Звісно, в цьому є деяка правда, і саме тому про це так часто пишуть скрізь у чайному світі. Та все ж подібний підхід може наставляти на хибний шлях, адже єдина група чаю, якої це фактично стосується — то Червоні, котрі, між иншим, є найпопулярнішими на Заході, чим, можливо, і пояснюється частково це непорозуміння.

Китайську космологію визначають три Дорогоцінності: Цзін, Ці та Шень. Протягом сторіч вони сповнювали її багату культуру, міфологію, медицину і навіть щоденне життя. Енді стисло представляє ці три основних енергії, що допоможе нам встановити зв’язок між ними.

Переклад російською О.М. Ігнатовича, виконано за виданням «Тядо котен дзенсю» («Повна збірка класичних трактатів Шляху Чаю»)

У наших журналах ви не побачите иншого, настільки ж часто вживаного вислову, як «Живий Чай». Для всього того, що ми знаємо, практикуємо і поширюємо як Традицію, він є основною доктриною. З наступного уривку, котрий було взято і перероблено з нової книжки Ву Де, ми дізнаємось про шість характеристик Живого Чаю...

"Гадаю, я вже міг би передати цю чудову техніку заварювання вам, і заодне розглянути деякі з тих багатьох речей, які будуть корисними у вашій подорожі..."

В зв'язку з плутаниною в сучасному чайному світі і значною кількістю дезінформації ми гадаємо, що було б чудово попитати Майстра Люя про те, що би він порадив новачкам, які шукають гарний чай і хочуть дізнатися про нього більше...