CloudTemple small"Храм, оповитий хмарами", весняний Зелений чай 2018-го року з Мінцзяню, округа Наньтоу, Центральний Тайвань; висота ~500 м.

«Храм, оповитий хмарами» дуже схожий на ледь-ледь окислений улун. Він походить з чайних садів нашого близького друга пана Сє Юаньчжая, в яких збережено природнє біорозмаїття.

PrairieSky small"Небо прерій", цеглинка Чорного чаю 1990-х років з Хунані, Китай; висота ~500 м.

«Небо прерій», як власне і весь чай з провінції Хунань, запресований у формі цеглинок, є пересічним, звичайним, навіть грубуватим. Дійсно, старі сувої відносили його до елементів Земля і Дерево і натякали на те, що варка цього простого чаю допомагає нам заземлятися.

SwirlingMist small«Закружений туман» – млинець шен пуеру 2004-го року з селища Нака, що в реґіоні Менсун, Сішуанбаньна, Юньнань; висота ~1500 м.

Дика елегантність цієї землі витончених, закружених туманів і величних, розкішних гірських пасм проявлюється в запропонованих Менсуном чашках чаю з їхнім нескіченно довгим ароматом.

Samadhi3"Самадгі", Шу пуер кінця 90-х, Юньнань, Китай; висота ~500-1000 м.

«Самадгі» – чудовий чай, сповнений яскравої, заспокійливої енергії, що спрямовує вас до Центру; ідеальний варіянт для бесіди про Чай, Дзен і медитацію.

image1Тайванський Тє Ґуань Інь з кущів Сі Цзі Чуню від Майстра Сє; Мінцзянь, Наньтоу, 2017 рік; висота ~500 м.

На Тайваню немає дерев Тєґуаньіню, які б зростали поза межами округи Мучжа, тож ми були змушені звернутися до «Весни чотирьох сезонів» – сорту, який є прямим нащадком і однією з «трьох доньок» Тайваню.

2017.01 OldTownGathering smallКласичні млинці шу пуеру, що стали зразком жанру впродовж 1970-80-х років, виготовлялися на Менхайському заводі із середнім рівнем ферментації, і сировину для них брали з цього ж регіону. Ви досі ще будете чути, як деякі старожили приписують файному шу: “Він має класичний менхайський смак”. “Зустріч у старому місті” робили на иншій мануфактурі, але він є даниною тій добі: органічне листя з Менхаю майстерно збуртували на середньому рівні та призупинили його ферментацію у відповідний час, який відповідав саме цьому сорту.